Gausel stavanger

Hvis du vil besøke stedet gausel, så er det Stavanger du bør reise til. De har funnet bosetninger tilbake til vikingtiden her, noe som gjør det svært attraktivt for turister og andre å besøke området. Vikingkulturen har vært viktig i dette området lengre enn mange tror.

Gausel – en bydel i Hinna

Hvis du skal dra til Gausel, så må du dra til Hinna, som er en bydel og en valgkrets i Stavanger. Dette er et sted som er kjent for Gausel Kirke, og Gauselskogen. Det er et populært sted å besøke for å gå på turer, men det har også et naturreservat.

Selv om Gausel for det meste består av boliger, som regnes som svært eksklusive, så er naturreservatet tatt godt vare på. I dette naturreservatet kan man finne en rekke fugler. Det er et populært sted for fuglekikkere å samle seg for å få glimt av det utrolig rike fuglelivet som finnes.

Historie

Det er ikke noen tvil om at Gausel Stavanger har en rik historie. Som nevnt tidligere kan man finne spor på at folk har bodd der helt tilbake til vikingtiden. I tillegg har det vært en del historiske utgravninger i området. Det finnes også en del bedrifter som holder til på Gausel.