Hopp til innholdet

Gammel og ny arkitektur i Gausel

Et kjent område i Stavanger med norsk byggeskikk bokstavelig talt i jorden, heter gausel. Bosetninger fra så tidlig som Steinalderen skjuler seg under sten og jord i dette området. Også rester etter gamle graver som er flere tusen år gamle er funnet i samme område.

Historien sitter i jorden

Gausel kombinerer nyere arkitektur med gammel bosetting ikke langt fra Stavanger sentrum. Landskapet er dominert av åkre og større industriområder. Her finner du og gode turmuligheter for tobente og firbente sammen med eldgammel historie. Under turstiene finnes det spor etter bosettinger og gamle graver som er flere tusen år gamle.

Opplev å komme tilbake flere tusen år med en tur til Gausel. Under flotte turstier finnes rester etter gamle bosettinger helt tilbake til Jernalderen. Gausel kombinerer gammelt og nytt med flotte turområder og gammel historie side om side. Ta deg en tur og besøk kirken på stedet som er av nyere dato.

Jernalder og Nokas

Ny arkitektur som kirken som er bygget i Gausel blender seg fint inn i omgivelsene som skjuler gamle bosettinger som er flere tusen år gamle. Her finner du både rester etter gamle graver og Nokas på samme sted. Gausel skjuler mange skatter og er et populært rekreasjonssted for sørlendinger og turister.